Maak kennis met de creatieve kracht achter het merk andAndrea

Een artiest die zich toelegt op het maken van kleding waarin vrouwen zich de gelukkigste, meest zelfverzekerde versie van zichzelf voelen.

'Ik vond zoveel van de vreugde die ik zocht door vrouwen te helpen twijfels over zichzelf en hun eigen lichaam opzij te zetten'.

Voor Andrea Tonkin was het afgelopen decennium één enorm avontuur.

In slechts vier korte jaren vestigde deze lerares en moeder van drie kinderen zich als een bonafide mode-influencer en een van de meest gewilde stylisten in Australië. Niet tevreden om het daarbij te laten, richtte Andrea haar blik groter. In 2015 lanceerde onze fab-oprichter haar eigen kledinglijn, die uitgroeide van een enkele PopUp Party™ met vier items tot een internationaal modemerk met een assortiment van enkele honderden items en klanten in meer dan honderd landen over de hele wereld. .

Niemand is zo blij of verrast met deze verbluffende gang van zaken als Andrea zelf. Haar mid-life renaissance is het spul van memoires en talkshows. Misschien is het dan ook niet verwonderlijk dat het aha-moment dat de zaken in gang zette, plaatsvond toen Andrea Oprah de auteur Joan Anderson hoorde interviewen over haar memoires, A Year by the Sea.

Maar voordat we daarop ingaan, laten we eens kijken waar Andrea's verhaal begon.

'Joy' is haar middelste naam (letterlijk)

Afbeelding: Andrea op de leeftijd van negentien, gekleed in een rok en ruffly shirt dat ze zelf heeft ontworpen en gemaakt.

Andrea is geboren in Perth, de hoofdstad van West-Australië, en een van de meest geïsoleerde steden ter wereld. Haar vader was bankdirecteur, haar moeder een thuisverzorger. Hoewel Andrea een relatief late en verrassende aankomst in hun leven was, waren haar ouders meteen verliefd en noemden haar hun 'kleine bundel van vreugde'. 'Joy' werd Andrea's middelste naam en het onderliggende thema voor haar leven.

Van jongs af aan aangetrokken tot mode

Afbeelding: Andrea op schoolvakantie met haar geliefde hond Duke.

Met een aangeboren liefde voor stoffen en creëren, leerde Andrea zichzelf naaien en begon ze haar fantasieën tot leven te brengen. Het was niet ongebruikelijk dat Andrea 's morgens een idee had, 's middags de stof kocht en een creatie presenteerde om die avond te dragen.

Toen ze 18 was, reisde Andrea naar New York om een ​​vriend te bezoeken. De reis opende Andrea's geest voor een hele nieuwe wereld van opwindende modemogelijkheden. Ze werd verliefd op de levendigheid van de stad en de kleurrijke, gedurfde straatstijl, invloeden die haar esthetiek tot op de dag van vandaag bepalen.

Andrea's interesse in kleding hield aan tot in de volwassenheid, zij het op kleinere schaal, aangezien het gezinsleven en haar carrière als lerares in het basisonderwijs de meeste van haar aandacht opeisten. Toch bleef mode een hobby, een hobby waarmee Andrea haar creatieve verlangens kon voeden terwijl ze vintage winkelvondsten herwerkte tot outfits voor werk en vrije tijd.

Gezins- en verbindingservaringen

Afbeelding: Andrea's vroege moederschapsfase. Op weg naar het strand van Rottnest Island met haar eerste twee jongens.

Andrea's aangeboren passie voor mode ontwikkelde zich gedurende vele jaren tot een interesse voor buiten kantooruren, terwijl ze (met haar typische toewijding) een carrière in het basisonderwijs nastreefde en haar drie zonen opvoedde met haar man. Hoewel mode aanvankelijk 'slechts een hobby' was, stelde het Andrea in staat haar creatieve verlangens te voeden door regelmatig vintage winkelvondsten te herwerken tot outfits voor werk en vrije tijd.

“Ik ben op mijn gelukkige plek en dwaal door vintagewinkels op zoek naar unieke kledingschatten. Voor mij is het meditatief en vredig, een tijd voor mij om op te laden”.

Andrea's eigen ontwerpen en haar vintage recreaties trokken vaak bewondering en commentaar van haar studenten, collega's, vrienden en vreemden op straat. Vanaf haar achttiende was het voor veel mensen duidelijk... Andrea had een gave.

Luisteren naar haar innerlijke stem

Afbeelding: Zomer 2020 - Vintage stijl, Marokkaans geïnspireerde jumpsuit.

Hoewel Andrea's liefde voor mode een 'nevenactiviteit' bleef tijdens haar vroege jaren van toewijding aan moederschap en lesgeven, deed een aanstaande cruciale gebeurtenis (haar jongste zoon die de middelbare school afmaakte in 2011) haar innerlijke stem ontwaken. Het was schreeuwen! "Wat ga je doen in twee jaar nadat Riley de school verlaat? Hoe ga je je ware passie vervullen? Hoe ga je je 'vreugde' de rest van je leven maximaliseren?" Op dat moment had Andrea geen idee wat haar te wachten stond.

Observeren en leren van de 'Ahaaa-momenten'

Met een zoekend hart en een open geest begon Andrea meer aandacht te besteden aan haar intuïtie. Haar eerste 'Ahaaa Moment' kwam op een dag bij toeval. Terwijl ze het diner klaarmaakte met de televisie aan op de achtergrond, hoorde Andrea Oprah praten met Joan Anderson, de auteur van A Year by the Sea. Joan beschreef hoe ze haar leven had gewijd aan haar man en twee zonen. Daarbij had ze het gevoel dat ze haar identiteitsgevoel had verloren en was ze vastbesloten om positieve veranderingen aan te brengen voor haar toekomstige jaren. Dit resoneerde met en inspireerde Andrea. Ze wilde niet zeventig of tachtig worden en zeggen... "Ik wou dat ik dat had gedaan".

Hoewel Andrea dankbaar was voor al haar carrière- en ouderschapservaringen tot nu toe, had ze na een lange periode van moederschap het gevoel dat ze een aanzienlijke mate van zelfvertrouwen had verloren. Nu haar drie zonen onafhankelijke mannen werden, ze was volledig toegewijd aan het ontdekken van haar volgende bron van vreugde.

Na drie keer 'Een jaar aan zee' te hebben gelezen, was het voor Andrea nog steeds niet duidelijk hoe haar dromen zouden worden verwezenlijkt, maar ze wist dat het tijd was om de wending te nemen en een nieuwe reis te beginnen om vervulling te vinden.

De 'AA Twirl' doen schat!

“Ik nam mijn eigen versie van een jaar aan zee. Anderhalf jaar lang liep ik elke dag langs de oceaan op de West Coast Highway. Met mijn koptelefoon op en muziek op hoog, werd het dagelijkse geklets in mijn hoofd gekalmeerd. Ik vond het geweldig dat ik een ruimte had gecreëerd om met mijn innerlijke stem te werken en me te laten leiden.”

“Ik zocht ook mentorschap bij inspirerende vrouwen die hun leven hadden veranderd en meer vreugde hadden gevonden. Ik woonde bij elke gelegenheid Business Chicks-evenementen en Women's Lunchbox-lunches bij. Ik vond ze altijd inspirerend. Ik zou die forums laten denken ... "als zij het kan, kan ik het ook!" en "Ik wil op een dag die inspirerende spreker zijn daarboven". De levensverhalen van deze succesvolle vrouwelijke sprekers duwden Andrea naar voren en zaaiden de zaden van mogelijkheden. Ze hoefde alleen maar de draad te volgen.

Andrea verkent haar innerlijke Hippie-ziel voor een kledingdag met Myer-thema.

Alles in actie brengen

Terwijl ze op een dag met haar man aan het kletsen was, begonnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Andrea besloot in de modewereld te springen. Ze wist dat ze een grote stap terug moest doen om een ​​stap vooruit te zetten, maar ze had het gevoel dat het het allemaal waard zou zijn.

“Ik heb geen formele modeopleiding gevolgd, dus ik wist dat ik onderaan moest beginnen. Ik bepaalde twee moderetailers waar ik graag voor zou werken als verkoopassistent (Witchery and Country Road) en met een enorme diepe zucht, vechtend tegen zelftwijfel en absoluut versteend, liep ik hun voordeur binnen, zonder afspraak. Ik kon het niet geloven toen ik beide banen aangeboden kreeg.”

“Vanaf mijn eerste dag bij Witchery hielp ik klanten op een manier die ik me voorstelde van een 'echte' stylist. Ik zat op Cloud 9. Het was zo leuk! Ik had het graag gratis gedaan.”

“Het was in die tijd niet gebruikelijk dat mensen, behalve beroemdheden, een stylist hadden. Ik wilde mensen uit alle lagen van de bevolking stylen. Ik vond zoveel van de vreugde die ik zocht door vrouwen te helpen twijfels over zichzelf en hun lichaam opzij te zetten. Ik vond het geweldig om de verhalen van mijn klanten te horen en ze te zien doen wat anderen nu 'The aA Twirl' noemen terwijl ze de deur uitliepen. Ik begon de transformerende kracht van kleding echt te begrijpen.'

Andrea geeft een stylingworkshop in de winkel.

Dankzij Andrea's authenticiteit en creativiteit groeide haar populariteit als de onofficiële styliste van Witchery. Klanten begonnen zich in te schrijven voor hun eigen ‘persoonlijke stylingsessies’. Het duurde niet lang of andere Witchery-teamleden volgden Andrea's voorbeeld en de verkoop groeide snel.

Het was voor het management van Witchery en anderen duidelijk dat er iets heel speciaals aan de hand was.

“Plotseling, slechts zes maanden na het begin van mijn nieuwe carrière, bood een van mijn favoriete klanten me mijn droombaan aan... om de West-Australische huisstylist te worden voor Myer, de grootste warenhuisketen in Australië. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open.”

Myer voorzag Andrea van haar eigen 'kantoor', een privé paskamer voor klanten waar ze vrij was om een ​​boetiekervaring te bieden in het warenhuis. Ze was in haar element! Met vliegende glitters fladderde ze tussen verdiepingen om kledingstukken van verschillende ontwerpers te pakken en outfits samen te stellen die het beste bij haar klanten zouden passen.

Andrea's stylingsessies gingen minder over 'dit hoort erbij' en meer over het levensveranderende effect dat kleding heeft op zelfvertrouwen, gemoedstoestand en vreugde.

"Durf te dragen en te glimlachen als ze staren"

Afbeelding: Andrea demonstreert hoe je een gelaagde look creëert voor individualiteit en flair tijdens een workshop van Sass and Bide.

Luchthartig en charismatisch, Andrea's boodschap aan haar klanten werd oneerbiedig overgebracht met haar mantra's: "Er zijn geen regels in de mode" en "Durf te dragen en te glimlachen als ze staren".

Naast het stylen van vrouwen van aangezicht tot aangezicht, werd Andrea een early adopter van sociale media. Met behulp van een online blog en Instagram begon ze virtuele stylingtips te geven op basis van haar eigen mode-ervaringen en inspiratie op straat.

“Voor mij draait mode om plezier. Het moet je aan het lachen maken. Je kunt onberispelijk gestyled zijn, maar als je je niet fantastisch voelt, zul je de vreugde niet ervaren".

"Er zijn geen regels in de mode"

Afbeelding: Ooh la la... Mercedes Benz Fashion Week in Sydney.
×
×

My Cart

Cart is Empty

Please Note: Items in cart aren't reserved

Your purchase will be converted to the equivalent value in Australian Dollars upon checkout